PAARDENSPRONG

Beste ouders en leerlingen,

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de voorstelling de Paardensprong op 18 en 19 juni in Schouwburg de Lawei, en er wordt al hard gewerkt aan alle choreo’s! In deze brief vinden jullie een overzicht over de komende tijd en antwoorden op veel gestelde vragen.

Deelname

Om maar meteen te beginnen met een hele lastige, en ook veel voorkomende vraag:

‘’Ik heb in het weekend van 18/19 juni ook andere verplichtingen, maar ik kan wel één of twee voorstellingen meedoen.’’ Helaas: het is NIET mogelijk om deels mee te doen aan de voorstellingen.

We begrijpen heel goed dat er in de zomerweekenden van alles gepland staat, maar dansen doe je samen: iedereen is even belangrijk in een dans.

Om die reden is het niet mogelijk om choreo’s aan te passen op de beschikbaarheid van individuele leerlingen en is het niet eerlijk naar de groep toe om daarom meerdere versies te moeten leren. Lukt het je niet om aan alle voorstellingen mee te doen? Dan vragen we je om – helaas- een keuze te maken.

Kostuums

De komende weken worden er pakketjes met stoffen en werkbeschrijvingen uitgedeeld om de kostuums te maken. Vanwege administratief overzicht, kunnen dit jaar de pakketjes (contant) worden betaald en opgehaald in de school tijdens de lessen. Ook hangt er van ieder jurkje of rokje een voorbeeldmodel aan de kapstok in de hal, maak hier gerust foto’s van! Wellicht kan het helpen bij het maken van het kostuum  Voor de streetdancegroepen worden er in overleg met de leerlingen outfits samengesteld.

Kaartverkoop

Dit jaar zal de kaartverkoop online verlopen – meer informatie hierover zal later bekend worden gemaakt. En… in tegenstelling tot vorig jaar is er geen kaartjeslimiet per leerling!  

Blokrepetities en generale repetitie

Net als vorig jaar zullen we in de laatste weken voor de voorstellingen kleine ‘blokrepetities’ houden. Een aantal groepen zullen dan een paar uur samen repeteren en mogen naar elkaar kijken. Deze repetities zijn eind mei zijn in onze balletstudio en we zullen via de appgroepen wie wanneer een repetitie heeft.

Op vrijdag 17 juni hebben we met de hele balletschool een generale repetitie in Schouwburg de Lawei in Drachten. Alle leerlingen moeten hierbij aanwezig zijn.

Dit, omdat het de enige keer is dat we zonder publiek kunnen repeteren op het toneel, het licht en de techniek doorgenomen kunnen worden, we de kostuums kunnen testen, er haastverkledingen geoefend kunnen worden, dat we met decorstukken kunnen repeteren, etc.

De generale repetitie zal na schooltijd zijn en voor oudere leerlingen rond 21.00 uur zijn afgelopen, de kindergroepen zijn eerder klaar, maximaal een uur of 19.00. Via een schema laten we weten welke groep wanneer aan de beurt is.

!! Bij een generale repetitie heb je ook je je kostuum, haar en make-up zoals afgesproken voor de voorstellingen!

Door de omstandigheden is het alweer vier jaar geleden dat we onze theatervoorstellingen hebben gehouden, en we begrijpen heel goed dat het voor veel leerlingen helemaal nieuw is. We zijn altijd heel blij dat iedereen enorm geniet van deze ervaring en de enthousiaste reacties van het publiek zijn alle voorbereidingen dubbel en dwars waard! We gaan er absoluut een feestweekend van maken en we hebben er nu al ongelooflijk veel zin in!

Mochten er nog vragen zijn, kan je natuurlijk altijd contact opnemen - bijvoorbeeld via de groepsapps of tijdens de lessen.

Tot gauw!

Met vriendelijke groeten,

Akke, Chantal, Myrthe, Tim, Maartje en Annet

Balletschool Haren